Din nou vacante in Egipt

sharm 1Imediat , dupa anul 90', turistii romani preferau excursiile in Egipt , gen croaziere sau circuite Egipt, in care erau incluse vizitarea orasului Cairo si bineinteles piramidele, croaziera pe NIl, catre Luxor si Assuan si eventual 2 sau 3 nopti de cazare intr-un hotel d 3 sau 4 stele in Hurghada. De obicei, agentia oraganizatoare alegea un hotel ieftin de 3 stele, pentru ca profitul sa fie cat mai mare.
Astazi, acest gen de  programe, din pacate sunt din ce in ce mai putine, asa ca turistii s-au orientat spre destinatiile de vacanta pe coastele Marii Rosii sau Sinai. Hurghada si Sharm El Sheikh au devenit cele mai populare destinatii de vacanta in Egipt pentru turistii romani.
Cu toate ca Egiptul are in spate un trecut istoric , iar inainte un viitor nesigur (in ultima perioada revoltele populare izbucnite in Cairo , care s-au soldat cu schimbarea unui presedinte, care avea in spate 30 de ani de conducere, iar cel mai recent eveniment fiind inlaturarea lui Mohamed Morsi), au afectat in mare masura turismul in cele doua destinatii de vacanta, fara ca in aceste statiuni estivale sa se inregistreze vreun eveniment cat de mic incat sa puna in pericol viata turistilor.
sharm 2
Insa, stim foarte bine ca turistii sunt foarte sensibili fata de acest tip de evenimente dintr-o tara si , automat are loc spiritul de conservare, destinatiile respective, fara sa aiba vre-o vina , au  de pierdut din punct de vedere economic.
sharm 3
In speranta ca noul Guvern al Egiptului care a depus juramantul va aduce linistea in aceasta tara incercata, agentia de turism Oltextur in colaborare cu  alti colaboratori a lansat o serie de oferte Egipt, valabile incepand cu data de 23 august 2013, in special pentru Sharm El Sheikh, statiune de la malul Marii Rosii care , niciodata nu a fost afectata de evenimentele care au avut loc in Cairo sau Alexandria. Noi le recomandam turistilor nostri sa viziteze Sharm El Sheikh, fara nicio retinere, masurile  de securitate din aceasta destinatie estivala fiind in avantajul lor.

sharm 4