Faraoni, regine si demnitari

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

valea regilor 1Cine vizitează Egiptul, trebuie sa cunoască mai îndeaproape istoria Egiptului antic concentrata pe o suprafață redusa de pământ, acolo în Valea Regilor.
Cel mai vestit mormânt din Valea Regilor ii aparține lui Tutankhamon. Acest conducător mort la vârsta de numai 18 ani, este probabil cel mai cunoscut dintre faraoni, deși perioada scurta a domniei sale face ca figura sa istorica sa fie lipsita de importanta.Faima sa se datorează, însa comorilor găsite de către arheologul britanic Howard Carter în anul 1922, în locul unde faraonul fusese înmormântat. Mumia faraonului poate fi admirata in camera mortuara, dar majoritatea obiectelor de preț se afla în diferite muzee ale lumii.
Demn de atenție este si mormântul   lui Seti I, care iese în evidenta prin basoreliefurile sale bine conservate. Picturile de pe pereți reprezinta scene din Cartea Morților, care trebuiau sa-l întovărășească pe faraon în călătoria sa în lumea de dincolo. Spre deosebire de locurile odihnei de veci a faraonilor, picturile din mormintele demnitarilor reprezinta scene din viata cotidiana a Egiptului antic care îl ajuta pe vizitator sa-si facă o părere despre sărbătorile antice despre cultura egiptenilor fata de munca, in general.
valea regilor 2
In Valea Reginelor, situata mai departe, în vest, au fost îngropate reginele si prințesele. Cea mai mare atracție a acestui loc este, fără îndoiala, mormântul lui Nefertiti, care a fost deschis publicului abia la mijlocul anilor '90 ai secolului trecut, după lucrări îndelungate de restaurare.
In timpul vizitei in Valea Regilor trebuie făcut un popas la temple, dintre care, cele mai importante sunt Ramesseum, Medinet Habu si templul lui Hatshepsut cu terasele sale.
valea regilor 3

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print