Informatii de calatorie in Egipt-Hurghada

Informatii de calatorie in Egipt-Hurghada

Citind surse  "http://mae.ro/travel-conditions/3691#716", incepând cu data de 1 septembrie, toți pasagerii curselor aeriene care intră în Republica Arabă Egipt, prin orice aeroport, trebuie să prezinte un test molecular negativ (PCR) pentru infecția COVID-19 efectuat cu maxim 72 de ore înainte de călătorie. Pentru turistii care vor pleca duminica pe charterul Hurghada, testarile se vor efectua in ziua de joi.

Este necesar ca testul să fie de tipul RT-PCR, efectuat de către un laborator specializat, autentificat prin ștampilă, fără a fi aplicate pe document corecții și/sau modificări. În mod obligatoriu, testul tip PCR prezentat autorităților egiptene trebuie să conțină data și ora recoltării probei biologice și să fie tradus în limba engleză sau arabă.

Copiii sub vârsta de 6 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.

 

Proceduri de urmat pentru cetatenii romani care nu vor efectua testul PCR in Romania

 

In  cazul in care turistii nu vor efectua testul PCR in Romania, trebuie sa solicite agentiei cu minim 4 zile inaintea plecarii, testarea in aeroport, precizand numele si prenumele asa cum apar in pasaport si numarul pasaportului;
Dupa testarea in aeroport, turistii care au efectuat testul la fata locului vor fi transferati la hotelul rezervat cu transfer privat (diferenta intre transferul de grup si cel privat se va achita la fata locului de catre fiecare turist);
La sosirea in hotel, turistii vor astepta rezultatul testului, in camere special amenajate, care sunt separate de restul camerelor.

Ce se va intampla cu turistii care nu pot efectua testul molecular tip PCR

Autoritatile egiptene au anuntat ca cetatenii straini care sosesc pe cale aeriana direct pe aeroporturile din Hughada sau Sharm El Sheikh pot efectua testul molecular tip PCR pe aceste aeroporturi, contra cost (30 USD/persoana), in situatia in care din diverse motive nu il pot efectua in tara.

Dupa obtinerea rezultatului:

  • daca rezultatul este negativ, turistul isi poate continua vacanta in mod normal;
  • daca rezultatul este pozitiv, turistul va fi carantinat in camerele special amenajate timp de 14 zile (situatie in care agentia poate oferi zborul retur fara costuri suplimentare, doar in limita disponibilitatilor si doar pe compania aeriana din cadrul pachetului rezervat).

 

În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate măsuri de protecție speciale, iar în cazul depistării unei infectări cu COVID-19, respectiva persoana va fi carantinată în camere special amenajate în hotel iar în cazul agravării bolii va fi spitalizată (situație care va genera condiții speciale de tratament – în sarcina părții egiptene - și întoarcerea în țară pe cheltuiala turistului).