Last minute Sharm El Sheikh

Ma aveti inca timp sa va pregatiti bagajele pentru un sejur in Egipt, ofertele last minute Sharm El Sheikh pentru plecarea din 08.11.2014 sunt irezistibile. Acum, cu doar 460 euro per persoana aveti ocazia de a descoperi cele mai fascinante vestigii din istoria omenirii. Egipt este o tara fascinanta, aflata intr-o continua schimbare. Desi, de-a lungul istoriei, au trebuit sa faca fata la tot felul de incercari, egiptenii si-au pastrat darzenia si minunatul simt al umorului. Sunt o mie de motive pentru care ma reintorc in Egipt, cu aceeasi sete de a cunoaste din ce in ce mai mult din istoria sa.

Egipt-atractii turistice
PIRAMIDE EGIPT

1. Piramidele si Sfinxul
Piramidele de la Gizeh sunt cele mai reprezentative monumente egiptene din lume, iar Sfinxul din apropiere, inca isi pastreaza din aura sa mistica.
Pe malul vestic al Nilului sunt dispuse mai mult de 80 de piramide, intre Gizeh si El-Faiyum, insa cele trei mari piramide de la Gizeh sunt, fara doar si poate, cele mai impresionante.Piramida lui Kheops, cea dintai construita, dar si cea mai mare dintre cele trei ( 137,5 metri) a fost construita din 2.300.000 blocuri de piatra, care cantareau in medie, aproximativ 2,5 tone fiecare. De-a lungul timpului, cercetatorii au incercat sa gaseasca raspunsuri privind modul in care au fost construite aceste piramide, insa toate acestea au ramas fara rezultat.
Sfinxul ramane in continuare invaluit in mister. Masiva statuie, taiata dintr-un singur bloc de piatra, are corp de leu si cap de om, despre care se crede ca ar fi cel al faraonului Khaefre, de a carui piramida, Sfinxul era legat printr-un drum.
2. Valea Regilor. Un alt punct de atractie, atunci cand vizitati Egipt este considerat unul dintre monumentele de rascruce ale istoriei Egiptului, care a aparut atunci cand printii de la Teba ( Luxor) au fondat Regatul Nou ( 1570-1070 i.Hr.). Cum faraonii precedenti fusesera inmormantati in piramide, ce se dovedisera a fi usor de profanat, iar faraonii tebani credeau ca viata lor de apoi depinde in cea mai mare masura de mentinerea intacta a mumiilor si a bunurilor din mormant, au cerut sa fie inmormantati in grotele ascunse printre dealuri. Asa s-a creat Valea Regilor.
valea  regilor
Daca v-ati decis sa vizitati Egiptul, profitand de oferta last minute Sharm El Sheikh, veti avea ocazia sa descoperiti in Valea Regilor, o mica parte din istoria faraonilor egipteni, aici descoperind cele mai renumite morminte dintre care cele mai renumite fiind cele ale lui Ramses al II-lea, Tutankhamon, sau mormantul copilului-rege, desi exista contradictii in ceea ce priveste varsta la care a murit regele. Aceasta Lume de Dedesupt ascundea numeroase morminte, unele, chiar cu o suta de incaperi, pline de aur si obiecte pretioase, bineinteles fiind jefuite inca din antichitate.
3.Manastirea Sf. Ecaterina, un loc sfant pentru evrei, insa un loc accesibil pentru turistii care viziteaza Egipt.Manastirea Sf. Ecaterina a fost construita pe locul unde se presune ca Moise a primit cele 10 porunci. Conform legendei ce invaluie acest loc intr-un mister greu de descris , atunci cand Moise a urcat  pe Muntele Sinai pentru a primi Tablitele  cu cele Zece Porunci, l-a auzit pe Dumnezeu vorbindu-i printr-un "rug de flacari'. Manastirea Sf. Ecaterina  a fost ridicata in anul 527 d.Hr. la porunca Imparatului bizantin Iustinian, chiar pe locul unde se presupune ca s-a intamplat acest fapt neobisnuit. Vizitati aici colectia de icoane, considerata ca fiind una dintre cele mai importante din lume, acoperind o perioada de 1.400 de ani.
manastirea sf ecaterina-egipt
4. Karnak. Niciunde, in lume , nu am fost atat de impresionat de maretia vreunui complex arhitectural , asa cum a fost de Karnak. Intrarea in cadrul complexului, format din mai multe temple, se face prin pilonul exterior, o constructie masiva, de o parte si de alta a intrarii, inalt de 43 de metri, dupa care, vizita continua, drept , din sala in sala pana in sanctuarul unde ii erau aduse ofrande zilnice zeului. Daca aveti timp, vizitati si celalalte zone interesante ale complexului arhietectural Karnak: Lacul Sacru, Muzeul in Aer Liber, Gradina Nordica, Gradina Sudica.
karnak
karnak
Oferte last minute Sharm El Sheik, cea mai buna oportunitate pentru a redescoperi centrul religios Karnak, unde timp de 1.500 de ani, preotii si-au indreptat rugaciunile catre zeul Amon.

Cele mai bune oferte last minute Sharm El Sheikh

Pentru plecarea din 08.11.2014, cele mai bune oferte last minute Sharm El Sheikh  le gasim la hotel Noria Resort 4* , unde pretul unui sejur de 7 zile all inclusive este de 460 euro per persoana. Noria este un hotel pe care-l recomandam , in special tinerilor dornici de distractie, acesta fiind amplasat la doar 5 minute de mers pe jos pana in centrul comercial si de distractii Na'ama Bay.
na'ama bay
Un pret foarte bun pentru o oferta last minute Sharm El Sheikh gasim si la Hotel Jaz Mirabel Park 5*, o adevarata gradina exotica care te imbie la relaxare si liniste. Un sejur  de 7 zile all inclusive la acest hotel costa in jur de 554 euro per persoana.
Avand o vedere panoramica excelenta catre Insula Tiran . Hotelul Melia Sharm 5*  isi asteapta oaspetii pentru data de 08.11.2014 cu preturi incepand de la 505 euro per persoana.Melia sharm este un hotel recomandat celor care practica wind surfing, snokerling, in general sporturile pe apa.
Cum temperaturile in aceasta perioaad se apropie de 34 de grade Celsius, o vacanta cumparata pe ultima suta de metri, adica un last minute Sharm El Sheikh, cum ne place noua sa spunem, este un adevarat chilipir. Bagajele voastre sa fie gata, ca in rest ne ocupam noi.
melia sharm