Misteriosul Egipt

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

egipt 8Egipt. Piramide, plaje, oaze, viata in desert, moschei, Valea Regilor, Nil, civilizatie antica, primavara araba, renastere. Acestea sunt doar cateva dintre cuvintele in care poate fi descrisa civilizatie magnifica si de durata ce a aprins imaginatia intregii lumi. Egiptul modern nu-si poate ignora civilizatia antica, transformandu-se acum intr-un loc al contrastelor, o destinatie turistica unica in lume. Piramidele si Marea Sala Hipostila de la Karnak ne uimesc, ceea ce nu multe locuri din lume nu exercita atata putere cosmica asupra noastra.
Egiptenii, insa au tendinta de a lasa faraonii  cu monumentele lor misterioase in seama turistilor; viata de zi cu zi plina de grija zilei de maine, nu le mai dau ragaz sa se gandeasca si la astfel de lucruri. Egiptul, tot timpul a fost considerata o tara in curs de dezvoltare, recentele evenimente care au tulburat intreaga tara nu au adus nimc bun in viata egiptenilor. Din clipa in care Cleopatra s-a stins din viata din cauza unei muscaturi de vipera, iar Egiptul a ajuns pe mainile Romei, aceasta tara , parca a fost blestemata sa fie  neincetat sub dominatie straina.egipt 1
Un sfert din populatia Egiptului locuieste in Cairo, fiind considerata cea mai populata zona urbana din lume. Si pentru ca suntem in Cairo, nu putem sa nu amintim de pricipala atractie turistica: Piramida lui Keops, prima si cea mai mare dintre cele trei piramide de la Giyeh, acopera o suprafata de 5,3 hectare, fiind considerata cea mai mare piramida construita vreodata.
Lasand in urma Cairo, , dupa anul 1982, an in care Sinaiul i-a fost inapoiat Egiptului, in conditiile prevazute in Tratatul de Pace de la Camp David, turismul a adus Egiptului schimbari radicale in industria turismului, la Marea Rosie aparand doua statiuni estivale: Sharm El-Sheikh si Hurghada. Dispunand de hoteluri, cazinouri si terenuri de golf, industria turismului s-a dezvoltat an de an, marile lanturi hoteliere extinazandu-se si aici, precum: Hilton, Marriot, Rixos, Sheraton, Renaisance, etc.
egipt 2egipt 3   egipt 4

egipt 5
OLYMPUS DIGITAL CAMERA   egipt 7

Distribuie aceasta postare...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print