Naama Bay, atractia din Sharm El Sheikh

naama bay 1Beneficiind de doua nopti de cazare la hotel Noria Resort 4* in Sharm El Sheikh, am avut posibilitatea de a ma deplasa pe jos pana in zona pietonala Naama Bay. Inainte de a pleca spre Sharm El Sheikh, citisem mult despre viata de noapte din Naama Bay, despre cluburile de noapte (Pacha, Mica Budha si Hard Rock Cafe), dar si despre barurile si terasele amplasate de o parte si de alta a aleilor pietonale. L-am rugat pe Ahmed sa ne fie fie ghid pentru o noapte si am pornit in descoperirea vietii de noapte din Sharm el Sheikh. Distanta de la Noria Resort 4* pana in centrul Naama Bay am parcurs-o in doar 5 minute de mers pe jos. Odata ajunsi in capatul aleii pietonale, ne-am trezit intr-un vacarm de nedescris, mai degraba amuzant pentru noi, europenii, cu restaurante luminate in stil beduin, combinat cu cel modern, magazine cu produse aruncate intr-o ordine dezorganizata, cafenele si alte "bazaruri" stralucitoare. Trecem pe langa  KFC, Pizza Hut si Mc Donalds. Cautam o terasa mai libera, unde sa ne putem bucura de o bere. naama bay 6
Pe fiecare masa zarim cate o shisha, din care turistii pufaie de zor, bolborosind apa din vasul de deasupra caruia ard de zor carbunii peste care se arunca plante aromate din mar, pepene verde, ananas sau alt fruct exotic.
In Naama Bay, ca in orice parte a Egiptului are vanzatori foarte puternici, agasanti, care incearca sa-ti ofere mici "cadouri gratuite" (nimic in Egipt nu este gratuit). Odata ce ai intrat intr-un magazin, daca nu ai de gand ca cumperi ceva, va sugerez sa nu va angajati in vreo discutie cu vanzatorul , altfel nu vei scapa pana nu vei cumpara ceva de la el. Daca doriti sa cumparati totusi cate ceva, fara negociere de preturi si multa bataie de cap, in spatele la Golden Pyramid Mall, pe Drumul Pacii, sta ascuns un supermarket Carrefour Express, cu preturi fixe.
Ospatarul ne aduce imediat lista meniu cu bauturi, din care trebuie sa ne alegem ce dorim.O lista mare, cu bauturi diversificate de import si locale.  Imi aleg o bere locala, renumita bere Sakara, iar Ahmed, pe langa traditionala bere isi comanda si o shisha. Dupa ce pufaie indelung prin furtunul acela lung de plastic, ma invita si pe mine sa incerc. Nefumatorul din mine si-a spus cuvantul, dupa primul fum, m-am inecat , incat fata mea devenise verde/albastruie. L-am refuzat tacticos, continuand sa savurez din berea lor locala.
Vorbim despre viata de nopate din Naama , despre cele mai bune cluburi de nopate, dar si despre cele mai apropiate hoteluri de zona in care stam noi.
Mi le insira pe rand, incepand cu Marriot Sharm El Sheikh Resort 5*, situat in golful Naama, dar si de Hilton Sharm Dreams Resort 5*.
Mai comandam un rand de bere, dupa care ne hotaram sa exploram adevarata viata de noapte dintr-un club din apropiere. Insa  despre aceasta, intr-un viitor articol despre viata de noapte din Naama Bay.

naama bay 2naama bay 3   naama bay 4