Nu exista pericole de calatorie in Sharm El-Sheikh

sharm 2Dupa emotiile resimtite de la aterizarea pe Aeroportul International Sharm El-Sheikh, am aceeptat cu voia noastra formalitatile de vamale, destul de enervante la intrare in Egipt.In timp ce stateam cuminti la  cozile din fata ghiseelor pentru viza, telefoanele au inceput sa bipaie, anuntandu-ne din partea MAE ca am intrat pe teritoriul Egiptului si sunt posibilie pericole de calatorie. Ma uit in dreapta si in stanga asteptandu-ma sa ma rapeasca cineva in schimbul vreunei rascumparari, care fie vorba intre noi, rapitorii ar cam ramane cu buza umflata.Trec de banalele formalitati vamale, dupa care ma intalnesc cu Ahmed, care vea sa-mi fie ghidul meu pentru 7 zile.II spun povestea cu mesajul primit pe telefon si incepe sa rada. " Vezi forte armate in jurul aeroportului", ma intreaba Ahmed. Nimic, deosebit, intr-adevar.liniste, in afara celor cateva puncte de control ale politiei pe parcursulul traseului, inererente in Egipt, dar si o exprimarea a grijii sigurantei fata de turistii straini aici..
Drumul spre primul dintre cele cateva hoteluri in Sharm El-Sheikh, pe care aveam sa le vizitez, este un amestec de dezolare si contemplare. Pe de o parte, desertul, pe de alta parte,  a marii, verdeata si luxul  dat de marile resorturi hoteliere.
In timpul traseului, discutiile noastre aluneca inevitabil spre politica.Il intreb despre perioada Mubarak si post Mubarak. Imi raspunde cu sinceritate ca nu s-a schimbat nimic.Din contra, in perioada "revolutiei arabe" turismul a  avut mult de suferit, in special in Sharm El-Sheikh, unde chiar nu au avut loc niciun fel de evenimente remarcabile, insa acum sunt bucurosi ca viata a intrat in normal, iar hotelurile din Sharm au inceput din nou sa prinda viata. "Asta este foarte important pentru noi", imi spune Ahmed. Faptul ca strainii au inceput sa aiba , din nou incredere in noi, inseamna foarte mult. Turismul este cea mai importanta sursa a noastra de venituri." Vedeti, in Sharm este liniste, mass media nu face decat sa dezinformeze, mai mult ne face rau'!meeteing sharm
Fara sa-mi dau seama cum trece timpul, ajungem la Jaz Mirabel Beach , un hotel superb de 5 stele ajezat chiar pe malul Marii Rosii.Trec prin cateva gradini superbe, legate intre ele prin magnifice  piscine luminate in culori vii ,pana cand ajung la camera ce mi-a fost rezervata. Gasesc o camera superba, cu clima, cu o baie impunatoare , stralucitor de curata , su un mini bar intesat de bauturi .Sunt uimit de ceea ce vad. Beau pe nerasuflate o bere din mini bar , dupa care incep sa despachetez. As vrea sa vad marea. Dorinta mea: marea mea iubire marea! Ma inarmez cu nelipsitul aparat foto, cumparat recent si pornesc spre cautarea plajei, in miez de noapte. Ahmed,ma parasise   cu mult timp inainte.
Vizitati Jaz Mirabel Beach 5* la miez de noapte.Zecile de piscine sunt colorate in lumini multicolore, iar gradinile bine ingrijite sunt o adevara combinatie de de frumos si idilic. Totul pare idilic, parca desprins din basmele Fratilor Grimm.
De pe una dintre terasele hotelului razbat cateva melodii sud-americane.Le invit pe cele doua colege ale mele cu care sunt in Egipt, la unul dintre spectacole. Stresul si oboseala zborului de trei ore dispar ca  prin farmec, iar pana spre dimineata ne lasam coplesiti de ritmurile muzicii sud-americane. Ne apuca zori zilei pe terasa, de unde se zaresc primii turisti ocupandu-si primele locuri la piscinele din jur. Somn usor, dragii mei, din Romania! In Egipt incepe o noua zi.
jaz 1jaz 2    jaz 3

jaz 4jaz 5    jaz 6