O cafea si o apa plata in lumea VIP-urilor

four seasons 7In timpul info-tripului nostru in Sharm El Sheikh , aveam sa mai trecem de cateva ori pe langa aeroport.
VIP-urile sunt preluate , de regula, de la aeroport in masini de lux , iar altii aterizeaza direct cu avioanele persoanale.Am constatat lucrul asta, in timp ce vizitam hotelul Four Seasons 5*, poate cel mai luxos hotel din intreaga statiune Sharm El Sheikh, unde la intrarea in hotel ti se face cel mai minutios control la bagaje, parca mai ceva decat la aeroport. As vrea sa va spun ca hotelul Four Seasons 5*, ca orice hotel de lux nu agreeaza conceptul de all inclusive.Aici, singura masa inclusa in pachetul de servicii este micul dejun, restul de mese avand posibilitatea sa le serviti la unul dintre sase sau sapte restaurante (le-am pierdut si numarul!): Arabesque, Reef Grill, Waha Pool Bar & Restaurant, Gezira Pool Bar & Restaurant, Il Frantoio, Sails Food Lounge sau Nafoura Lounge.
Resortul hotelier format in majoritate din vile, cu majordom personal, ofera turistilor VIP doar servicii VIP.four seasons 8
Atentie! Aici, preturile la orice produs, fie mancare sau bautura sunt pe masura luxului din hotel.
Stand pe terasa hotelului de unde admiram superba panorma a Marii Rosii, rasfatul cu o cafea si o apa plata m-a costat 10 dolari americani. Din pura curiozitate am aruncat o privire peste preturile din lista meniu si m-a apucat dorul de casa , de fasolea cu costita afumata scoasa de la garnita, cu ceapa rosie si palinca din Maramures.
Lux in mijlocul desertului! Cred ca doar egiptenii si arabii sunt capabili de asa ceva . Gandul imi zboara la o colega de bresala, o profesionista desavarsita in turism, care face toate demersurile pentru promovarea Litoralului din Romania, dar si alte regiuni turistice superbe din tara noastra.Din pacate, eforturi mari, rezultate mici, din cauza unei birocratii excesive care, parca nu se mai termina o data. La iesirea din hotel, in cadrul receptiei, sub clasificarea hotelului cu litere de-o schioapa sta scris " Ministry of Tourism Egypt" .Din pacate la noi, turismul a devenit a cincea roata la o caruta care scartaie din ce in ce mai rau. Nu mai avem bani nici de amarata aceea de vaselina sa ungem rotie carutei cu pricina.
Ale, ale, mergem mai departe prin desertul egiptean , avand in spate un soare nemilos, dar dornici de a descoperi si alte locuri minunate in acesata tara din Nordul Africii incercata de foarte multe ori, de prea multe ori, care de fiecare data o ia de la capat si nu se lasa infranta.Incep sa iubesc poporul egiptean!
Trecem printre punctele de control militarizate, fara sa ne deranjeze.
four seasons 10four seasons 11   four seasons 6