Sharm El Sheikh, lux in mijlocul desertului

sharm 2Sharm El Sheikh, luxoasa statiune din Peninsula Sinai este mai degraba o destinatie turistica a contrastelor.Cu resorturi hoteliere de lux, impunatoare pe malul Marii Rosii asezata la poalele unor munti stancosi si arizi. Din avion, vazut de la inaltimea, relieful pare unul aspru, neprietenos, parca  unul fara margini.Facem cunostiinta cu desertul din autocarul care ne conduce spre prima destinatie.Dincolo de autostrada zarim doar cladiri sarace, pierdute printre alte resturi de cladiri si dune de nisip.
Am lasat in urma aeroportul pierdut printre gardurile de sarma, unde  zarim numeroase avioane ale marilor companii aviatice sau chiar ale touroperatorilor germani, decoland sau aterizand din cinci in cinci minute. Am constatat ca pe aeroportul Sharm se inregistreaza un ritm ametitor al traficului aerian, cel din Otopeni fiind unul linistit, din acest punc de vedere.
Ei bine, toata aceasta imagine, de dincolo de zona de lux , ce ti se defasoara in fata ochilor, pare cu totul si cu totul dezolant, incat incepe sa regreti ca ai cumparat vacanta in Sharm El Sheikh.Insa o data intrat in resortul de cinci stele,  vei descoperi o alta lume, o lume civilizata, lipsita de inhibitii, o lume in care ziua de ieri , chiar nu mai conteaza, importante sunt zielele pe care si le vor petrece aici sau in afara resortului.Incercati sa faceti abstractie de aceste contraste si priviti doar partea plina a paharului, cum des, cei mai multi dintre noi o spunem.
Ceea ce m-a frapat cel mai mult in timpul celor cateva zile petrecute in Peninsula Sinai, a fost ritmul ametitor in care au reinceput constructiile pentru noi resorturi hoteliere pe malul Marii Rosii. Viata merge inainte, cu bune si rele!
sharm 1sharm 3    sharm 4