Sub imperiul soarelui egiptean

avion 5Cele trei ore cat a durat cursa directa cu avionul TAROM, de la Bucuresti la Sharm El Sheikh, m-am desprins cu imaginile ireale ale inaltimilor de peste 9.000 km  deasupra norilor. Intotdeauna, cand eram copil visam sa zbor deauspra norilor. Acolo credeam in sinea mea ca are  casa bunul Dumnezeu! Acolo sus, starea de plutire pe loc ti se pare de neinteles si iti creaza o stare de euforie. A te inalta, cel putin peste 3 ore deasupra intregii lumi, este o stare greu de explicat.La fel de ireala ti se pare linistea imperativa peste vuietul , si el nedeslusit, al motoarelor Boeingului 747 al Companiei Tarom cu care efectuam zborul. Sub noi se onduleaza inaltimile moi ale muntilor peste care trecem. Apele stralucesc pe firul lungimii lor, iar apa marii apare ca o intindere greu de atins. Farmecul acestei zile data de traversarea intinderii albastre a marii  este inconparabila cu multe dintre imaginile cinematografice.egipt 3
Curiozitatea se imbina cu emotia, o data ce aveam sa ne apropiem de Marea Rosie, acolo unde tinta noastra avea sa devina Sharm El-sheikh. Stiam ca undeva in seninul de ape al intortocherilor de golfulete si recifi de corali se afla cea mai moderna statiune estivala de la Marea Rosie:Sharm El-Sheikh.
Asteptam verificarea emotiilor la confruntarea cu peisajul african.Curiozitate devine din ce in ce mai accentuata cu cat avionul planeaza deasupra aeroportului, semanand mai degraba cu unul militar. Pe aeroport sunt asteptat de bunul meu prieten, care ma conduce spre masina care avea sa ne conduca spre hotelul Maritim Jolie Ville Resort & Casino 5*, unde aveam sa fiu cazat pentru 7 zile, cat dura vizita mea in Egipt.La hotel am fost frapat in mod placut de plaja impecabila de nisip, dar si de curatenia perfecta  din camera.Pentru cina am optat pentru unul dintre cele 5 restaurante a la carte, alegand in cele din urma bucataria libaneza. Situat in centrul Naama Bay, nu departe de strada cu baruri, restaurante si discoteci, atunci mi-am explicat de ce hotelul era full. Am intrebat gazda mea si de celalate oferte de vacante in Sharm El-Sheikh. Mi-a raspuns ca deocamdata ajunge pentru ziua de astazi, de maine urmand sa vizitam cea mai mare parte dintre hotelurile noi construite in Sharm El-Sheikh.

egipt 1egipt 2   OLYMPUS DIGITAL CAMERA